De organisatie van een beauty gala

Leo Vegas Casino

We werken vaak samen met een groot cosmeticabedrijf. We organiseren verschillende evenementen voor hen. Het grootste evenement wat we jaarlijks voor hen organiseren, is het Beauty Gala.

Dit gala is tevens een award show, waarbij kappers, haarsalons en haarstylisten worden beloond voor hun werk. Op deze manier wilt het cosmeticamerk midden in de business blijven zitten en bovendien kan het gala worden gezien als een onderdeel van de marketing van het merk.

Het gala is een enorm evenement. Er zijn meer dan 500 mensen uitgenodigd. Er worden een diner aangeboden, gevolgd door de uitreiking van de awards en als afsluiting is er een afterparty. Je zult begrijpen dat deze avond een hele organisatie is.

We organiseren namelijk niet alleen de locatie, het diner, de award uitreiking en het feest, maar ook de uitnodigingen, nominaties, marketing van de award show en uitreikingen en de algehele communicatie. Het is namelijk erg veel werk om het gala de juiste publiciteit te geven in de kranten, de tijdschriften, op internet en in social media. Toch is dit een zeer belangrijk onderdeel van het gala voor het merk. Het merk is onze opdrachtgever, dus vanzelfsprekend leveren we wat zij vragen.

Elk jaar wordt het gala gehouden in de Rai in Amsterdam. De Rai heeft een nieuw gebouw waar onder andere een prachtige zaal in is gevestigd. Deze zaal wordt omgetoverd tot award zaal. Er wordt een podium gebouwd, licht, geluid en ronde tafels met stoelen voor het diner.

Er wordt een presentator ingehuurd, wat een bekende Nederlander dient te zijn; gastheren en gastvrouwen die de gasten verwelkomen, hun entreekaartje checken en ze naar hun tafel leiden; bedienend personeel voor de drankjes en het diner; koks die een diner kunnen bereiden voor 500 personen wat tegelijkertijd klaar is en warm is wanneer het wordt geserveerd. Daarnaast dient er ook beveiliging te zijn, een persvak, schoonmakers, opruimers, wc juffrouwen, enzovoort. Je merkt: het is een hele organisatie.

Het feest wordt in een aangrenzende zaal gehouden. Voor het feest is er een open bar, met bedienend personeel, en dj en ander entertainment.

Het is elk jaar een grote organisatie, maar ontzettend leuk om te doen. Het is druk met veel stress, maar het is ontzettend bevredigend om te zien dat het een groot succes wordt. Volgend jaar weer!